barszcz ukraiński

Pluszowe Papiloty

Pluszowe Papiloty

Pluszowe Papiloty

Pluszowe Papiloty

Pluszowe Papiloty

Pluszowe Papiloty

Pluszowe Papiloty

 

1.
żeberka dzielimy na części i gotujemy razem ze skrzydełkami 15 min.
2.
obieramy warzywa i jarzyny 😉 wrzucamy listki laurowe, ziele angielskie
3.
do gotującego się mięsa wrzucamy pokrojone 2 marchewki,1 cebulę i selera
4.
na patelni smażymy na oliwie 2 cebule i utarte na grubej tarce buraki i reszte marchewek.
5.
wyciągamy mięso i wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki.
6.
wrzucamy podsmażone buraki i resztę z patelni
7.
szatkujemy kapustę i obrane ze skórki pomidory
8.
dodajemy część natki i koperku
9.
solimy, pieprzymy, cukrzymy
10.
ugotowałam osobno garść fasoli, jak pisze Pani Alina na Ukrainie z fasolą podaje się postny wigilijny
11.
wrzucamy kapustę, na nią wkładamy posiekane pomidory.
12.
krótko podgotowujemy.
13.
ja zostawiłam na 24 h podgrzewając co kilka godzin, musi się „przeżreć” – najlepszy jest na 2, 3 dzień 🙂
14.
Dziecic się zajada! 😀
15.
kapusta powinna być chrupka a barszcz kwaskowaty
16.
talerz okraszamy łyżeczką śmietanki i natką i koperkiem
17.
Mam nadzieje, że nic nie pomyliłam 🙂 w każdym razie barszcz PYCHA!
18.
dziekuję, Pani Alino 🙂
19.
oryginalny przepis znajduje się na stronie: superstarsi

 

 

Dodaj komentarz