Porowa Pawła późną porą :)

Pluszowe Papiloty

Pluszowe Papiloty

Pluszowe Papiloty

Pluszowe Papiloty

Pluszowe Papiloty

Pluszowe Papiloty

Nieautoryzowany (jeszcze) 🙂

Gotujemy bulion. Cedzimy. Do bulionu wlewamy mleko z płatkami owsianymi.

Pory czyścimy z piachu i ziemi, kroimy na plastry i wrzucamy na skwierczące na patelni masło. Do zmięknięcia.

Zmiękł i zapachniał? To wrzucamy do mlecznego bulionu i gotujemy ech na oko z 15 minut.

Jako, że nic się nie może zmarnować…. na pozostałym poporowym masełku smażymy w międzyczasie pokrojoną w plastry białą kiełbaskę.

Do gotującego się poromlekobulionu wlewamy śmietankę, solimy, pieprzymy, dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej….

Kiełbaska na talerz i wlewamy porową. Paweł, jest przecudnie pyszna!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s