Pizza rustykalna.

Tak sobie na własne potrzeby nazwałam pizze z razowej maki 🙂

 

przepis standardowy:

  • 1 i 1/2 szklanki maki pszennej razowej
  • 1/2 szklanki maki pszennej najzwyczajniejszej
  • z 30 g drożdży
  • szklanka mleka zmieszanego z ciepłą wodą
  • oliwa z oliwek
  • sos pomidorowy
  • góra czosnku
  • sól gruboziarnista
  • zioła zioooooła 🙂

Sedno sprawy – dobrze wyrobione ciasto musi poleżeć – u mnie leseruje 2 godziny. No i tradycyjnie – piekę na kamieniuw 250 stopniach. 3 minutki i mmmmm.

Dodatki wg uznania:

  • mozarella
  • parmezan i miekki żółty do starcia
  • oliwki
  • suszone pomidory
  • rukola
  • szynka
  • pomidorki
  • brokuły
  • kukurydza

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s